MADY VAN DYCK (1950-2023)

Midden in de voorbereiding van ons 37ste speeljaar en in aanloop naar ons 30ste seizoen in eigen zaal krijgen we verschrikkelijk nieuws: Mady Van Dyck, een van onze poppenspelers van het eerste uur, is op 11 augustus 2023 in het ziekenhuis overleden aan complicaties na een ongelukkige val thuis... Ze werd 73 jaar.  


Mady was van het prilste begin betrokken bij Poppentheater Jojo en stond in 1987 mee aan de wieg van de vzw als een van de stichtende leden. Ze gaf in de loop der jaren gestalte aan een pleiade van verschillende figuren in onze poppenkast: van een guitig rattenjong in "Beestig Geestig" of een rebelse prinses in "Hoepelbroek" tot de stoutste heks (in te veel stukken om op te noemen) en alles daartussenin, maar ze zal altijd onlosmakelijk verbonden blijven als de bezielster van één van onze (en jullie) meest geliefde poppen: Ineke, de avontuurlijke, eigenwijze durfal die steeds de oh zo brave Jojo tegen wil en dank meesleurde in een nieuw en spannend verhaal. Mady was Ineke en andersom; daar kon geen speld tussen.


Naast een verdomd goede poppenspeelster was Mady ook altijd een beetje de moeder van Poppentheater Jojo waar iedereen wel op één of andere manier terecht kon. Oh, wat gaan we jou missen! 

En al ging het de laatste jaren fysiek wat moeilijker, toch stond ze er op om ook in het nieuwe seizoen weer zoveel mogelijk paraat te staan. Daarom planden we heel wat producties waarin ze zeker kon meedoen en haar inbreng van cruciaal belang ging zijn.

Hoe het nu verder moet? Ondanks de verschrikkelijke klap gaan we - zoals ze het zelf zou hebben gewild - toch gewoon van start op zondag 1 oktober, maar we gaan ons wel eerst moeten bezinnen hoe we dit zware verlies opvangen zonder afbreuk te doen aan haar grote talent...

Lieve Mady, je ruilde het grote podium in dit tranendal in voor ééntje waar we je niet meer kunnen zien spelen, maar we hopen dat je ons tussen de bedrijven door vanuit de coulissen daarginder een beetje in de gaten blijft houden! 

 

de spelers van Poppentheater Jojo

Johan, Danny B, Danny DL, An, Eva, Nathalie, Dirk, Peggy

(en Geert, Peter, Lucy, Philippe, Mike, Shana, Ludo, Tom, Tinneke, Thomas
en alle anderen die de afgelopen jaren mee achter de doeken stonden en we hier vergeten op te noemen...)