MADY VAN DYCK (1950-2023)

Midden in de voorbereiding van ons 37ste speeljaar en in aanloop naar ons 30ste seizoen in eigen zaal krijgen we verschrikkelijk nieuws: Mady Van Dyck, een van onze poppenspelers van het eerste uur, is op 11 augustus 2023 in het ziekenhuis overleden aan complicaties na een ongelukkige val thuis... Ze werd 73 jaar.  


Mady was van het prilste begin betrokken bij Poppentheater Jojo en stond in 1987 mee aan de wieg van de vzw als een van de stichtende leden. Ze gaf in de loop der jaren gestalte aan een pleiade van figuren in onze poppenkast: van een guitig rattenjong in "Beestig Geestig" of een rebelse prinses in "Hoepelbroek" tot de stoutste heks (in te veel stukken om op te noemen) en alles daartussenin, maar ze zal altijd onlosmakelijk verbonden blijven als de bezielster van één van onze (en jullie) meest geliefde poppen: Ineke, de avontuurlijke, eigenwijze durfal die de oh zo brave Jojo steeds tegen wil en dank meesleurde in een nieuw en spannend verhaal. Mady was Ineke en andersom; daar kon geen speld tussen.


Naast een fantastische poppenspeelster was Mady ook altijd een beetje de moeder van Poppentheater Jojo waar iedereen wel op één of andere manier terecht kon. Oh, wat gaan we jou missen! 

En al ging het de laatste jaren fysiek wat moeilijker, toen we de planning van het nieuwe seizoen aan het maken waren, stond ze er op om weer zoveel mogelijk paraat te staan. Het heeft niet mogen zijn... We zijn het seizoen 2023-2024 zonder haar moeten starten.

Lieve Mady, je ruilde het grote podium in dit tranendal in voor ééntje waar we je niet meer kunnen zien spelen, maar we hopen dat je ons tussen de bedrijven door vanuit de coulissen daarginder een beetje in de gaten blijft houden! 

 

de spelers van Poppentheater Jojo

Johan, Danny B, Danny DL, An, Eva, Nathalie, Dirk, Peggy

(en Geert, Peter, Lucy, Philippe, Mike, Shana, Ludo, Tom, Tinneke, Thomas
en alle anderen die de afgelopen jaren mee achter de doeken stonden en we hier vergeten op te noemen...) 

Update januari 2024: we kregen van het district Borgerhout te horen dat Mady postuum genomineerd werd voor een Gouden Reuske in de categorie BorgerGoud. Meer daarover lees je hier...