Sterlingerstraat 54
2140 Antwerpen-Borgerhout
tel: 0493 53 26 43
_____________________________
e-mail: info@poppentheaterjojo.be
(niet gebruiken voor reservaties. Gebruik hiervoor 'Voorstellingen' aub!)

POPPENTHEATER JOJO

~=~=~ TRADITIONELE HANDPOPPENKAST VOOR JONG EN OUD ~=~=~

Jojo

1 - Over ons en onze zaal...

Hoe het begon...

Ingang theater - Poppentheater Jojo

Heel lang geleden

In het najaar van 1984 gaf een groepje jonge enthousiastelingen met een zelf ineen geknutselde poppenkast en dito productie enkele kindervoorstellingen op locatie in Antwerpen.

Gesterkt door de positieve reacties besloten de spelers op de ingeslagen weg verder te gaan. Gedurende lange tijd werden er reisvoorstellingen kriskras door de provincie Antwerpen gegeven. Vele scholen en verenigingen beschouwden ons als kind aan huis.

Omdat het aantal vertoningen steeds verder uitbreidde, goten de spelers uiteindelijk één en ander in een wettelijke structuur. En zo werd op vrijdag 13 februari 1987 Poppentheater Jojo vzw opgericht.

Een sprookjeswereld...

Reeds van bij de oprichting droomden we ooit een eigen zaal te hebben: een vaste plek waarin we onze publiek volledig konden onderdompelen in de sfeer van een echt kindertheater. Het zou echter nog jaren duren vooraleer deze droom kon worden gerealiseerd.

In mei 1994 opende Poppentheater Jojo zijn deuren in de Sterlingerstraat 54 in Antwerpen (Borgerhout) met:

En ze speelden nog lang en gelukkig...

Naast het opzetten van een sprookjeswereld diende er de eerste jaren ook flink te worden gerekend. De werkingskosten moesten (en moeten) immers uit de opbrengsten van onze voorstellingen worden bekostigd.

Dat Poppentheater Jojo zich door deze - soms bijzonder moeilijke - periode heeft geworsteld is grotendeels te danken aan de belangeloze inzet van de spelers die steeds weer bereid waren om letterlijk de handen uit de mouwen te steken.

Ondertussen ontvangt Poppentheater Jojo vanwege het district Borgerhout een welkom steuntje in de rug in de vaste werkingskosten.

Maar het is vooral dankzij het publiek dat Poppentheater Jojo vandaag nog steeds bestaat. En ondertussen komen er tussen september en mei ongeveer 4000 kinderen en volwassenen onze voorstellingen bijwonen.

U draagt er telkens een beetje toe bij dat we nog lang en gelukkig verder spelen...